Szúnyogirtás házi szabálya

 Szúnyogok ellen mit tehet az átlag ember

szúnyogirtás elérhetőség   telefon 0620-9-363636

E-mail

 

   szúnyogirtás melyhez nem kell repülőgép, szúnyogirtás mely gyorsan elvégezhető


szúnyogirtás egészségügyi jelentősége

Szúnyogirtás bérházakban


 

    Mire kell figyelni az átlagembernek hogy kevesebb legyen a szúnyog a környezetünkben?
Az utóbbi időkben egyre emelkednek a vízdíjak. Ezért a kert tulajdonosok különböző módon gyűjtik az esővizet, hordókba, víztárolókba. Ezek a helyek pedig ideális szaporodó helyek a szúnyogok számára. A jó idő beálltával a vérszívó rovarok ( szúnyogok) ezekbe a vizekbe rakják a petéjüket és gyors szaporodásuknak köszönhetően ellepik a környéket. Szívják az ott lakók vérét és elviselhetetlenné válik esténként a szabadban való tartózkodás.
A vizet tárolni kell de nem mindegy hogy miképpen teszik! Az edényeket le kell fedni vagy szúnyoghálóval kell ellátni. Ugyan ez vonatkozik a víztárolókra is. Szeretném felhívni a figyelmet az utóbbi időben divatos medencékre is. A nyári kánikulában kellemes dolog hűsölni a medencében, de tisztításukról rendszeresen gondoskodni kell! Amikor hetekig nem süt a nap, vagy elutazunk nyaralni a szúnyogok elszaporodnak ezekben a vizes medencékben. Rengeteg konfliktus támadhat a szomszédunkkal ha a vize helyekre nem fordítunk kellő figyelmet. Egy településen ha az ott lakók betartják a szabályokat sokkal kevesebb lesz a szúnyog.

Kevesebb szúnyog akkor kevesebb egészségügyi kockázat is. Ezekről a kockázatokról a szúnyogirtás egészségügyi jelentősége rovatban olvashat
 

Egyéni védekezés hatékony és működő módszere, amikor az esti tartózkodási helyeket (Pl. teraszt) fizikai módon védjük a szúnyogoktól. Ennek a módszernek a lényege hogy sűrű szövésű hálóval befedjük és így akadályozzuk meg a vérszívó szúnyogok bejutását a teraszra.